Tradiční houbový kuba | 30 g
Kód: 118


Související produkty
Detailní popis produktu
Houbový kuba je jedním z nejstarších pokrmů v české kuchyni. Tradičně se houbový kuba podával během postních období, zejména o Vánocích, kdy lidé nekonzumovali maso. Houbový kuba se někdy nazývá také “Černý kuba“, protože tradičně směs hub na tento pokrm obsahuje stroček trubkovitý – jedlou houbu z čeledi “liškovitých“, charakteristickou svým tmavým (často až černým) zbarvením.
Lesní houby jsou přirozenou součástí našeho jídelníčku a jsou plnohodnotnou výživnou náhradou masa.
Před použitím sušené hřiby namočte do vody na min. 2 hodiny (nejlépe přes noc) a nechejte nasát. Poté vymačkejte na cedníku přebytečnou vodu a dále tepelně upravte.
Země původu:
- Česká republika
Složení:
- Hřib hnědý
- Hřib kovář
- Křemenáč sp.
- Klouzek sp.
- Stroček trubkovitý
Hmotnost:
- 30 gramů
Výrobce:
- Od Lesa s.r.o., Starodružiníků 1, 779 00 Olomouc
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.